Zo maak je makkelijke carrot cake

Simpel een taart maken? Dan is deze carrot cake perfect!

Een van mijn favoriete taarten is toch wel de carrot cake. Een taart die we een aantal jaren geleden echt niet tegen kwamen. In de taart zit (hoe kan het ook anders) wortel verwerkt met onder andere eieren en slagroom.

Dit lekkere stukje taart is heerlijk te serveren tijdens je verjaardag, een gezellig avondje met vriendinnen maar ook heerlijk als dessert, met misschien een bolletje ijs en een lekker kopje koffie.

Wat heb je nodig voor 1 taart?
– 3 eieren
– 300 gram (gezeefd) zelfrijzend bakmeel
– 330 gram kristalsuiker + 2 eetlepels voor de slagroom
– 330 gram geraspte wortels
– 250 slagroom

En zo maak je deze makkelijke carrot cake:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de eieren, het zelfrijzend bakmeel en 330 gram kristalsuiker samen met 150 milliliter olie en een snuf zout in een kom en roer goed door.
  3. Roer dan ook de geraspte wortels door het beslag, maar houd een handje apart om de taart later mee te decoreren.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en schenk hier het beslag in.
  5. Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin.
  6. Klop ondertussen de slagroom stijf met de 2 eetlepels kristalsuiker.
  7. Laat de taart eerst even afkoelen en decoreer hem dan met de slagroom en een handje wortelrasp.

Tips: mocht je het lekker vinden kun je ook nog wat walnoten fijnhakken en door het beslag van de taart verwerken. Als decoratie kun je ook nog wat amandelschaafsel gebruiken, pistachesnoten of cranberry’s.

Je taart is klaar! Super simpel toch? Ga jij deze taart ook maken? Deel hem op social media met #wijzijnbep. Ik ben benieuwd!

 

Liefs Bep

No Comments

Leave a Comment