pittig eten

Wist je dat pittig eten gezond is?

Vandaag hebben wij een leuk ‘wist je dat’ voor je. Wist je dat pittig eten gezond is?

pittig eten

Ik kan erg slecht tegen pittig eten. Het brand op mijn tong en het duurt onwijs lang voordat dit gevoel weg gaat. Toch vind ik het stiekem wel lekker. Waar kont dit branderige gevoel vandaan? Dit wordt veroorzaakt door het stofje capsaïcine. Planten maken capsaïcine aan om zich tegen dieren en schimmels te verdedigen. Waarschijnlijk snap je nu meteen dat het voor de zenuwen in onze mond niet prettig is! Helemaal nu ik weet dat dit dus ook nog eens gezond voo je is. Misschien net als leren fietsen, moeten we het gewoon leren eten.

Vitamine A en C

De peper zelf is erg voedzaam. In peper zit veel vitamine A en C. Het maakt het feel-good hormoon aan en versterkt de bloedvaten. Dat was nog niet alles! Het werkt ook ontstekingsremmend.. wil je sneller vet verbranden? Eet dan iets pittiger, het is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Daarnaast zitten er ook verschillende mineralen in pepers, bijvoorbeeld calcium, kalium voor je bloeddruk en ijzer voor het vervoer van zuurstof maar ook mangaan en magnesium zitten in kleine hoeveelheden in pepers. Ten slotte bevatten verse pepers verschillende antioxidanten zoals caroteen.

Nog een leuke wist je dat!
Wist je dat pepers eten helpt om minder stress te hebben? Stop nu niet meteen een lepel peper in je mond, maar op een langer termijn gaat dit je zeker helpen. De werking hiervan is bij iedereen verschillend. Net zoals de een wel en de ander niet tegen pittig eten kan.

Ga jij nu vaker peper eten?

 

Liefs Bep

 

 

 

No Comments

Leave a Comment