Tropisch weer; eten en drinken

Tropisch weer; wat eten en drinken we?

De temperatuur gaat na vandaag weer even zakken, maar dit weekend bereiken we toch weer de 30 graden. Wat kun je nu het beste eten en drinken? En wat precies niet.

Dit moet je wel eten en drinken

Thee: Tijdens dit weer is het heel goed om thee te drinken. Klinkt tegenstrijdig, maar warme dranken zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur gereguleerd wordt. Van de thee ga je meer zweten, wat juist goed is om je lichaam af te koelen.

Watermeloen: Het is heerlijk om te eten, daarnaast bestaat het voor 95% uit water. Ideaal om af te koelen.

Salades: Uiteraard zijn salades erg fijn om te eten in het warme weer. Bovendien bevatten deze net zoals watermeloen veel water. Hierdoor kom je makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid water.

Dit moet je juist niet eten en drinken

Koud eten en drinken: Hoe verleidelijk het ook is om koude drankjes te drinken en ijsjes te eten, het is helemaal niet goed voor het lichaam. Door het koude voedsel neemt je lichaamstemperatuur toe, omdat je lichaam het niet gewend is.

Alcohol: Een heerlijk koud biertje op het terras is de ideale traktatie voor jezelf. Alcohol zorgt er helaas voor dat je lichaam uitdroogt en vooral als het zo warm is. Niet echt handig dus.

Mango’s: Hierbij denken we meteen aan een tropisch strand. Helaas is ook dit niet goed om te eten in de warmte, het zorgt net als alcohol voor dehydratatie.

Vlees: Met mooi weer wil je natuurlijk de barbecue aansteken. Maar let op, in vlees zitten proteïnes. Het kost veel meer energie voor het lichaam om proteïnes te verwerken ten opzichte van andere stoffen.

Hopelijk zullen deze kleine tips je helpen net even makkelijker door de warme dagen heen te komen. Máár, geniet er ook van voordat het weer voorbij is!

No Comments

Leave a Comment