Kruidensalade met gegrilde gamba’s en watermeloen

Dit recept is gemaakt voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 500 g gamba’s
  • 1/4 watermeloen
  • bladpeterselie
  • 150 ml karnemelk
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 kl gerookt paprikapoeder
  • 200 g sla
  • 1 limoen
  • muntblaadjes
  • sprietje verse bieslook
  • 1/2 teentje knoflook
  • 4 druppels worcestersaus
  • 1/2 kl kerriepoeder

Zo maak je de kruidensalade

  1. Rijg de gamba’s op een stokje, zodat je ze makkelijk kunt omdraaien bij het grillen.
  2. Schil de watermeloen en snij hem in driehoekjes of reepjes.
  3. Meng de bladsla met een tiental blaadjes bladpeterselie, enkele fijngesneden blaadjes munt, basilicum en bieslook.
  4. Meng voor de dressing het sap van de limoen, de karnemelk, de knoflook, de mayonaise en de worcestersaus, en kruid af met peper en zout.
  5. Wrijf de gamba’s in met olijfolie, kruid ze met gerookt paprikapoeder, currypoeder, peper en zout en gril ze in een grillpan of op de barbecue.
  6. Serveer de kruidensalade met de gamba’s en watermeloen en werk af met de dressing.

Het kost eventjes tijd maar dan heb je een heerlijke kruidensalade op tafel staan.

Succes en eetsmakkelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *