PFAS-vrije en duurzame pannen van Primecook

Primecook zegt nee tegen PFAS en zware metalen.

Super handig dames! Dit innovatieve Italiaanse pannenmerk heeft Ecoshield ontwikkeld. Alle pannen, gemaakt van recyclebaar aluminium, zijn voorzien van de gladde en slijtvaste Ecoshield coating waarmee de totale afwezigheid van giftige stoffen kan worden gegarandeerd. Italian cookware in optima forma, zo claimt de producent. Nu ook verkrijgbaar in Nederland en Belgiƫ. Dat is goed nieuws, want gezond koken begint met gezonde pannen.

Teflonpannen en bakpapier zijn nog altijd in veel keukenkastjes te vinden. Logisch, want iedereen heeft een hekel aan het schoonmaken van aangekoekte pannen. Ook prikken we allemaal wel eens met een mes of vork in de pan om te kijken of het eten al gaar is. Geen teflon anti-aanbaklaag is na jarenlang gebruik nog volledig intact. Een beschadigde pan is echter zeer schadelijk voor de gezondheid. Met de Ecoshield pannen van Primecook is koken voortaan niet alleen lekker, maar ook gezond en duurzaam.

Gezond koken begint met gezonde pannen

De Primecook Smeralda serie bestaat uit duurzaam geproduceerde pannen met de Ecoshield anti-aanbaklaag. De anorganische samenstelling op waterbasis, met minerale microdeeltjes maakt deze coating volkomen veilig. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen: gas, inductie, elektrisch, keramisch en kunnen zelfs in de oven. De pannen bevatten dus geen schadelijke stoffen als PFAS, nikkel, lood of cadmium. Ook geen microplastics. Er komen geen schadelijke dampen vrij tijdens het koken, bakken en braden. Ook niet bij hoge temperaturen. Ecoshield is het veilige alternatief voor Teflon. En heeft betere eigenschappen dan een keramische anti-aanbaklaag. De coating is zo glad dat bakken zonder vet mogelijk is en schoonmaken kinderspel. De pannen beschikken over ergonomische handgrepen die niet heet worden. Voor meer informatie: www.primecook.nl