Mijn favoriete Italiaanse gerecht? Lasagne!
Ik ben gek op de Italiaanse keuken en dan met name de Italiaanse lasgane, daar mag je mij echt voor wakker maken. Daarom deel ik in dit artikel graag met jullie mijn heerlijke recept. Tijdens een etentje met vriendinnen maak ik deze dan ook graag, altijd smullen. Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die wordt bereid met dunne pastabladen van circa 10 bij 15 cm. In het Nederlands worden deze bladen lasagnebladen genoemd, in het Italiaans worden ze aangeduid met lasagne. Lasagne is op meerdere manieren te bereiden. De een kiest voor een lasagne met alleen maar tomaat, gehakt en kaas, terwijl een ander dit heerlijke gerecht het liefst maakt met prei, wortel, spinazie en courgette. Wist je dat je ook lekkere lasagne kan maken met courgette als bladen? Of met spinazie en zalm? Voor dit recept houden we het lekker traditioneel.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 250 gram gehakt
- 500 ml halfvolle melk
- 250 g lasagnebladen
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 100 g geraspte belegen kaas
- 2 el tarwebloem
- 25 g margarine
Zo maak je deze Italiaanse lasagne:
- We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 180 ºC.
- Dan snijden we de knoflook en de ui fijn
- Neem nu een koekenpan of wok en bak het gehakt rul, voeg de ui en knoflook toe, bak mee voor 5 min.
- Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door
- Breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij
- Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat
- Vet de ovenschaal in
- Giet een kleine laag saus in de ovenschaal
- Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus
- Herhaal dit tot alles bijna op is
- Eindig met een laag saus en strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.
- Haal de lasagne uit de oven en serveer op een mooi bord zoals het lasagnebord van Villeroy & Boch
Eet smakelijk!
Ik hoop dat deze Italiaanse Lasagne jullie net zo gaat smaken als ik.
No Comments