Kleurentrends Histor

Trendkleur 2019 – Histor

DIEPGROENE TRENDKLEUR ALS NATUURLIJKE TEGENHANGER VOOR TECH IN HUIS.

Histor roept Quiet Clearing uit tot Trendkleur van 2019. Deze elegante, diepgroene kleur zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect. De trend is een directe reactie op het verharden van ons interieur door de toenemende hoeveelheid tech in huis. Slimme thermostaten, wifi-gestuurde apparaten en robotica veroorzaken steeds meer disbalans en trendwatchers signaleren een verschuiving naar de natuurlijk kant. Quiet Clearing herstelt het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen in het interieur. De kleur is geselecteerd door een team van internationale kleurexperts en sluit perfect aan bij de vier Histor Kleurentrends van 2019: With It, With Class, Without en With Spirit. 

Elegant diepgroen

Quiet Clearing is een elegant diepgroen dat het evenwicht van de natuur in huis brengt, ongeacht de woonstijl. Het past daarnaast ook helemaal in de donkere-kleurentrend van nu. Door de Trendkleur op een of zelfs meerdere wanden te gebruiken en te combineren met off-blacks, donker hout en goudtinten, wordt een intieme, warme sfeer gecreëerd. Wie de voorkeur geeft aan een neutraler effect gebruikt Quiet Clearing in combinatie met licht hout en lichte tinten, of als accentkleur op een kleinere muur voor een trendy detail.

Histor Kleurentrends

Harmonieuze plek

Wat trendwatcher Lieke Lamb betreft, is Quiet Clearing een logische keuze voor 2019: “We willen ons weer echt thuis voelen. In een steeds sneller draaiende wereld zoeken we balans tussen functionaliteit en sfeer. De wereld van tech – in de vorm van smartphones, slimme thermostaten en robotica – kwam de afgelopen jaren naar binnen, waardoor ons huis ‘verhardde’ en een disbalans in het interieur ontstond. In 2019 besteden we weer aandacht aan de natuurlijke kant. We hebben behoefte aan verbondenheid en maken thuis weer een harmonieuze plek. Evenwicht, natuurlijke materialen en een groene uitstraling – zowel letterlijk als figuurlijk – zijn hierbij de trendpijlers.”

Kleurentrends histor

De natuur is huis

Histor – kleurexpert Saskia Huiting over de Trendkleur van 2019: “De Trendkleur is meer dan ooit een weerspiegeling van wat er in de samenleving speelt. Quiet Clearing is elegant en aards tegelijk. Het groen brengt de harmonie van de natuur naar binnen, zodat we thuis helemaal kunnen ontspannen. Mensen hebben rust nodig en vinden dat van oudsher in de natuur. Andersom werkt dat ook: natuurlijke kleuren zorgen voor balans en harmonie in huis.”

Kleurentrends Histor

Histor Kleurentrends 2019

De Trendkleur is onderdeel van vier nieuwe Histor Kleurentrends voor 2019. With It is levendig, energiek en kleurrijk, terwijl With Class juist een wat meer klassiek palet heeft dat zorgt voor luxe met een vleugje glamour. Bij Without voeren natuur en minimalisme de boventoon met pastels en zachte wittonen. With Spirit is creatief en spiritueel, en biedt een kleurenpalet met warme paarse en lichte blushtinten.

 

No Comments

Leave a Comment