Ter Marsch & Co serveert prijswinnende burgers in vernieuwd spraakmakend interieur

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch en Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij haar prijswinnende burgers serveert. De gast waant zich in een kleurrijke bloemenoase waar naast vers bereide burgers, grilgerechten, salades, cocktails en andere drankjes op de kaart staan. Deze verbouwing liep samen met de hoteltransformatie van NH Carlton Amsterdam naar het premium NH Collection Amsterdam Flower Market.

Interieur met een eclectische mix

De transformatie van het Amsterdamse hotel van NH Hotel Group was een uitgelezen kans voor Ter Marsch & Co om ook haar zaak, gelegen naast de lobby, een rigoureuze metamorforse te geven. Samen met het ontwerpbureau Dark&Stormy is er een spectaculair interieurontwerp gerealiseerd. De locatie aan de Bloemenmarkt vormde een inspiratiebron. Het resultaat is een eclectische mix van kleuren, patronen en bloemen.

Luxe materialen zoals messing, marmer en velours contrasteren met de ruige elementen van zwartgeblakerd hout, beton en blank staal. De kolommen werden bekleed met mozaïek. Een ontwerp van Hanneke van de Pol. Zomers Bloemen creëerde een grote wolk kunstbloemen boven de eilandbar. Licht en geluid zijn verzorgd door DEP sfeermakers. Grenzend aan de bar is een open keuken achter glas gebouwd waaraan de gasten kunnen zitten. Hoge en lage zit in verschillende hoekjes biedt voor ieder wat wils, op elk moment van de dag en avond. En dit zie je ook terug in de gasten. Toeristen, Amsterdammers en zakelijk publiek weten de extravagante burgerbar te vinden.

Food & Beverage

Het eetconcept is eenvoudig; een bar en grill met professionele service aan tafel. Ter Marsch & Co staat bekend om haar spraakmakende burgers, met name door de (inter)nationale awards die zij de afgelopen jaren wist te behalen. Hier kan je kiezen uit vers bereide burgers zoals de Oh’ Cheeus met Scottish Angus, Tonkatsu van Japans Wagyu, Scottish Angus en Oosterse buikspek en The Big Marsch met twee burgers op elkaar. Daarnaast is de keuken uitgebreid met een Big Green Egg. Hierop worden steaks bereidt. Naast de keuken bevindt zich een dry age cabinet waarin het vlees hangt te rijpen met cuts als rib eye, sorloin steak. Verschillende side dishes en salades worden erbij geserveerd. De eilandbar is voorzien van een cocktailstation en op de kaart staan, naast classics, signatuurcocktails, zoals Tease Me, Dirty Maria en 50 Shades of Red. Daarnaast serveren ze een uitstekende selectie wijnen en bieren en staat ook het eigen biertje Crazy Daisy op de tap.

F&B operator

Ter Marsch & Co Amsterdam bevindt zich in het nieuwe hotel NH Collection Amsterdam Flower Market. De samenwerking werd intensiever. Ter Marsch & Co is verantwoordelijk als F&B operator in het hotel. Ontbijt kan in dezelfde ruimte als meetings en events. Tevens zijn er plannen om de ruimte op het dak te transformeren naar een speakeasy met een uniek uitzicht over Amsterdam.

Over de familie Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co, het burgerconcept, is begin 2014 gelanceerd, in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tervoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Ter Marsch & Co startte in 1895 al met een heldere missie: één ding doen en dat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 doen ze dit als bar & grill en zijn gespecialiseerd in het serveren van heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer, geschikt voor zowel gezinnen als fijnproevers. Burgers, vers gesneden friet en zelfgemaakte sauzen. Bereid met de meest verse en hoogwaardige ingrediënten.

In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam, inmiddels verbouwd en heropend. Gevolgd door het verwezenlijken van een droom: een eigen bakkerij samen met ’s lands leukste bakker Edwin Klaasen. Zij bakken dagelijks de briochebollen en sandwiches voor de eigen winkels en leveren dagelijks aan andere horeca. Dat de familie meer kan dan burgers bouwen bewijzen ze met restaurant ‘de With’, een koffie- en lunchzaak op de Kalverstraat en Europa’s eerste zalmkwekerij op land; Fresh Salmon Farming Europe.

Bekijk hier snel de website van Ter Marsch & Co!

No Comments

Leave a Comment