Secrid en FREITAG lanceren nieuwe, geupcyclede wallet

Secrid en FREITAG slaan de handen ineen voor een geupcyclede wallet: de F705 SECRID x FREITAG. De wallet is geheel gemaakt van hergebruikte materialen: de geupcyclede, afgekeurde cardprotectors van Secrid, gecombineerd met flink bereisde truckzeilen van FREITAG. De perfecte wallet die de waarden van beide merken samenbrengt. Samen willen ze zo verspilling tegengaan.

Afgekeurde Cardprotectors

Secrid neemt de productie van haar wallets net zo serieus als het design. Ondanks de constante zorg voor kwaliteit, werkomstandigheden en het milieu, is er een klein percentage Cardprotectors dat niet voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles. Een miniscuul krasje, vlekje of een ongelijke finish in het aluminium zorgt ervoor dat deze Cardprotectors niet geschikt zijn voor de reguliere collecties. Omdat Secrid een zero-waste productieketen nastreeft, is het bedrijf te allen tijde op zoek naar een geschikte toepassing voor deze afgewezen Cardprotectors. Een van de oplossingen werd gevonden in een samenwerking met FREITAG.

F705 SECRID x FREITAG wallet

Samen met FREITAG combineert Secrid nu haar afgewezen Cardprotectors met gebruikte vrachtwagenzeilen voor een nieuw, karakteristiek product: de F705 SECRID x FREITAG wallet. De imperfecties op het aluminium worden door een nanolaser op schitterende wijze bedekt. Het gegraveerde design laat zo een close-up zien van de weg tussen Zürich en Den Haag. Verpakt in de sterke en kleurrijke sleeves van FREITAG is deze nieuwe wallet extra sterk.

Uniek Design

Het unieke design en de afwijkende productiemethode zorgen ervoor dat de F705 SECRID x FREITAG wallet een iets andere uitstraling heeft dan de vertrouwde Slimwallets van Secrid. In het vernieuwde interieur zit een nieuwe Moneyflap en is er meer ruimte voor extra cards. Ook is er in het model ruimte voor een kleine talisman of een sleutel. Zoals altijd heeft de Cardprotector plek voor vier tot zes kaarten. Doordat er gebruik is gemaakt van gerecycled vrachtwagenzeil is geen patroon hetzelfde. Dit in combinatie met vier verschillende gravures op de Cardprotector zorgt voor unieke wallets. De wallet wordt ook niet individueel verpakt. Zo wordt er nog minder afval gecreëerd.

Secrid x FREITAG

Door de jaren heen heeft Secrid al veel oplossingen gevonden en grote stappen gezet bij het verminderen van restafval. Niet eerder kwam Secrid een bedrijf tegen met dezelfde waarden: een merk met een unieke visie, dezelfde passie voor design en kwaliteit, en zorg voor werkomstandigheden en het milieu. Secrid heeft hiervoor in FREITAG haar perfecte match gevonden.

Over Secrid

Sinds de start van Secrid in 2009 verkocht het bedrijf ruim vijf miljoen Cardprotectors. Hiermee heeft secrid met haar nieuwe portemonnee een kleine revolutie ontketend en oude ambachten nieuw leven ingeblazen. Zo heeft het bedrijf mensen met een afstand van de arbeidsmarkt aan het werk geholpen en retailers voorzien van een product dat goed verkoopt. Inmiddels krijgt Secrid steeds meer navolgingen en blijft het merk voorop lopen met innovaties en het gebruik van de nieuwste technieken, zoals het gepatenteerd kliksysteem, ambachtelijke bewerkingen en bescherming tegen ongewenste draadloze communicatie. Secrid brengt ieder seizoen een nieuwe collectie uit, made in Holland.

Over FREITAG

FREITAG werd opgericht in 1993 dor twee creatieve broers die op zoek waren naar een functionele, waterafstotende tas. Nergens vonden ze een exemplaar dat aan hun eisen voldeed. Geïnspireerd door verkeer dat hun appartement voorbij reed, besloten zijn zelf een tas te maken. Ze gebruikten hiervoor weggegooide vrachtwagenzeilen, fietsbanden en veiligheidsgordels. Opmerkelijke tassen gemaakt van materialen die anders op een vuilnishoop terecht zouden komen. Daardoor zijn de producten van FREITAG niet alleen uniek, maar ook nog eens duurzaam.

No Comments

Leave a Comment