Kom reizen in het museum tijdens de museum kidsweek 2019!

Tijdens de herfstvakantie organiseren musea honderden speciale activiteiten voor kinderen. Dit alles in de Museum kidsweek (12 t/m 27 oktober).

Tijdens de Museum kidsweek kunnen kinderen een reis maken door het museum. Hier is nu extra veel te beleven. In musea door het hele land worden honderden activiteiten voor kinderen georganiseerd. De Museum kidsweek sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek: ‘reizen’. Jonge bezoekers worden via een wedstrijd opgeroepen om tijden de Museum kidsweek een museum inspectie te doen. Daarmee bepalen ze samen of een museum kidsproof is. Daarnaast geven kinderen een korte presentatie over hun favoriete pronkstuk tijdens een Tikkit Talk. Alle activiteiten en de deelnemende musea zijn te vinden op museumkidsweek.nl.

Tijdens de Museum kidsweek kunnen jonge bezoekers t/m 12 jaar meedoen aan een wedstrijd. Door het onderzoeken van een museum, als een échte museum inspecteur. Hiermee maken ze kans op een VIP-reis. Dit in een bijzonder museum mét overnachting. De uitslagen van de museuminspecteurs bepalen elk jaar of een museum ook voor kinderen is. Via museumkidsweek.nl kunnen inspecties worden aangemeld. Door deze aanmelding neem je deel aan de wedstrijd.

Daarnaast worden er in musea door het hele land Tikkit Talks gehouden. Dit zijn korte presentaties door kinderen over hun favoriete pronkstuk uit het museum.

Over de Museum kidsweek 2019:

Dit alles is een idee van de museum vereniging. De organisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties. Dit door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren. Een collectie dat van ons allemaal is. Ons échte goud! Het resultaat zal moeten zorgen voor een sterkere binding van alle Nederlanders met musea. Het liefst natuurlijk door het hele land. De binding met musea begint bij de jongste kinderen.

Meer informatie!

  • Van 12 t/m 27 oktober (de hele herfstvakantie!)
  • Door heel Nederland
  • Tikkit-talks
  • Museumkidsweek.nl

No Comments

Leave a Comment