Ogen beschermen tegen blauw licht

We kijken er allemaal naar; de smartphone, televisie, tablet en computer zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De nieuwe generatie groeit ermee op, die kleine dreumes weet al precies hoe alle apparaten werken en je hoort steeds vaker dat basis- en middelbare scholen ervoor kiezen om de jeugd les te geven via tablets.

Maar zijn al deze beeldschermen wel zo goed voor onze ogen? LED beeldschermen stralen namelijk blauw licht uit en dit blauwe licht, onzichtbaar voor het blote oog, is schadelijk voor onze ogen. Er zijn verschillende klachten die je aan je ogen kunt krijgen door langdurig beeldscherm gebruik; branderige en vermoeide ogen, wazig zien, droge ogen, dubbelzien, hoofdpijn, netvlies veroudering (macula degeneratie) en slecht in slaap kunnen komen.  De veroudering van de ogen wordt in een versnelling gezet en dat begint dus al bij die kleine kinderen die steeds vaker spelen op de tablet of je telefoon.

Maar er is wel iets aan te doen!

Deze Bep heeft geen bril op sterkte of leesbril maar gebruikt wel al een tijdje een Blueberry bril. Deze bril heeft een blauw filter in het glas waardoor de ogen beschermt worden tegen het schadelijke blauwe licht. Door het dragen van de bril tijdens het werken achter de computer zijn mijn ogen minder vermoeid, branderig en heb ik minder snel last van hoofdpijn. Voor mij werkt het dus echt!

Gelukkig zijn deze brillen verkrijgbaar in allerlei leuke, frisse kleuren en 2 leuke modellen. Voor degene die wel al een leesbril draagt is hij er ook in plus-sterktes. Heb je een bril op sterkte, dan is het slimmer om langs te gaan bij uw opticien en een computer bril op sterkte te laten maken.

En voor de kinderen…

Het is moeilijk in te schatten hoeveel schade we hiermee aanrichten. Maar de Blueberry bril is er ook in kleine modellen om onze beeldscherm verslaafde kinderen toch alvast te beschermen. Waarom niet, we smeren ze tenslotte ook in met zonnebrand tegen UV-straling. Ik vond een leuke collectie Blueberry brillen op de brillen-webshop www.leukebril.nu, zeker een aanrader.

Liefs Bep

No Comments

Leave a Comment