Netflix top 5 series

Hi, vandaag deel ik (Tamara) mijn netflix top 5 series met jullie. Het zou goed kunnen dat deze series je bekend voor komen, je ze gezien hebt of denkt; wat een goede tip! Start ik met een serie? Dan moet ik er echt voor gaan zitten om de eerste 2/3 afleveringen te kijken, en een beetje in te komen. Waar gaat de serie over? Snap ik het? Vind ik dit echt leuk? Met mijn top 5 had ik daar geen enkele moeite mee.

Suits

Op nummer 1 staat Suits. Een advocaten serie die je echt gezien moet hebben. Voor mij iets heel anders dan een Gilmore Girls.

Mike Ross is een luie maar briljante schoolverlater die zonder een diploma bij een sollicitatie gesprek terecht komt met een van de beste advocaten in New York: Harvey Specter. Harvey heeft het eigenlijk wel gehad met de standaard afgestudeerde rechtenstudent en neemt een gok door Mike aan te nemen na het zien van zijn talenten en zijn fotografisch geheugen. Mike gaat werken voor het het advocatenkantoor van Jessica Pearson. Hier leert hij Donna kennen en Rachel, na een aantal seizoenen de partner van Mike. Maar was het wel een goed idee om zonder diploma bij een advocaten kantoor te gaan werken? Dat ga ik nog niet verklappen. De serie gaan kijken dus. Dit jaar wordt ook seizoen 6 verwacht op Netflix.

Once Upon a Time

Er was eens een meisje dat gek was op sprookjes.. Jep. that’s me! Ik ben er dol op. Daarom is deze serie ook echt aan te raden voor iedereen die een zwak heeft voor sprookjes. Niet meteen denken dat het een tuttige serie is, totaal niet! Hoe nep het verhaal ook is, het verhaal klopt aan alle kanten. Een applaus voor de acteurs die de rollen van o.a. Sneeuwwitje, de Boze Koningin, Repelsteeltje, Peter Pan, Kapitein Haak, Pinokkio fantastisch neer zetten.

Emma Swan is van beroep bounty hunter en kan goed mensen opsporen die liever niet gevonden willen worden. Zelf wordt ze op haar 28ste verjaardag gevonden door een 10-jarige jongetje die zegt haar zoon te zijn. Hij zegt in een dorp, Storybrooke, te wonen waar alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) zijn verbannen en dat Emma de enige is die deze vloek ongedaan kan maken. Alle bewoners uit Storybrooke lijden door de spreuk aan geheugenverlies en weten niet welk sprookjesfiguur ze eigenlijk zijn. Kan Emma alle sprookjesfiguren redden? Once Upon a Time heeft 6 seizoenen.

Gilmore Girls

Wat kan ik zeggen? Welke vrouw kent de Gilmore Girls niet? Een serie die ik ben gaan kijken, omdat ook ik echt moest weten wie deze dames zijn. In 2016 is van deze serie een special uitgekomen van maar liefst 4 afleveringen. De huidige cast deed mee.

Lorelai Victoria Gilmore, vernoemd naar de moeder van haar vader, groeide op in Hartford, Connecticut. Haar ouders, Richard en Emily Gilmore, behoren tot de hogere klasse. Lorelais leven was al helemaal voor haar uitgestippeld, maar ze bleek een eigenwijze vrouw te zijn die helemaal niets moest hebben van de formele en ingehouden wereld van de rijkelui. Al op haar zestiende raakt Lorelai zwanger van haar nauwelijks oudere vriendje Christopher Hayden, ook een vrije geest uit een rijke familie. Terwijl hun ouders onderhandelen over een huwelijk, kijken Christopher en Lorelai vanaf de zijlijn toe. Lorelai krijgt een dochter, die ze naar zichzelf vernoemt (Lorelai Leigh), met de roepnaam Rory. Omdat Lorelai niet wil dat het kind de ambities van Christopher in de weg staat, besluit Lorelai haar dochter alleen op te voeden.

New Girl

Een lekkere gekke serie met afleveringen van zo 25 minuten. Zooey Deschanel speelt hier de hoofdrol van Jess. Wat een geweldig stukje acteerwerk.

Jess Day is een lieve maar ietwat sullige/aparte vrouw van eind twintig jaar, die na een verkeerd gelopen relatie bij drie vrijgezelle mannen gaat inwonen. Is het wonen bij drie vrijgezelle mannen wel zo goed idee? Haar vriendin CeCe houdt Jess goed in de gaten en dat vinden de vrijgezelle mannen helemaal niet erg. CeCe is namelijk erg aantrekkelijk. Verschillende situaties lijden tot hilarische momenten.  Van deze serie zijn maar liefst 7 seizoenen.

Jane the Virgin

Een serie die zo slecht is dat ik er naar kan blijven kijken, heb je dat wel eens gehoord?

Door een reeks van verrassende en onverwachte gebeurtenissen, wordt een jonge, religieuze Latina per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd. Jane Villanueva bevalt van een jongen en is nog steeds maagd. Haar leven staat op zijn kop doordat haar vriend niet de vader is van kleine Mateo. Voor welke man moet zij kiezen? Jane haar ouders zijn uit elkaar. Na jaren komt Jane er achter dat haar vader de bekende soapster Rogelio De La Vega is. De serie is een adaptatie van een Venezolaanse telenovela.

 

Meer series ontdekken? Kijk dan even op de site Mijn Series–> klik hier

 

Liefs Bep

No Comments

Leave a Comment