Cadeautafel

Maak jij een bruidslijst of kies je voor envelopjes?

Heb jij ook van de Amerikaanse rom-com momenten dat je tijdens het kijken van een film denkt, ja dat wil ik ook! Ik had laatst ook weer zo’n moment. Met een handscanner door Tiffany’s, Macy’s of Pottery Barn lopen en alles wat je wil hebben scannen voor je bruidslijst, heerlijk lijkt mij dat. De uiteindelijke bruidslijst met alle geweldige producten deel je met je gasten als wensenlijst voor je bruiloft. In de Hollywood films zien we dit al jaren voorbij komen, maar kunnen we dit in Nederland eigenlijk ook zo makkelijk een cadeaulijst maken?

Is een bruidslijst ouderwets of nog steeds leuk?

Verzamel jij graag envelopjes op jouw feest? Of maak je toch liever een bruidslijst met al je cadeauwensen? Als je van tevoren aangeeft wat je wil hebben krijg je in ieder geval geen ongewenste cadeaus. Vroeger werd een bruidslijst gebruikt om je complete uitzet bij elkaar te sparen maar tegenwoordig wonen we vaak allang op onszelf of samen voordat het ja-woord gegeven wordt en heb je eigenlijk veel al in huis. Maar dat betekend natuurlijk niet dat je geen cadeaulijst kan maken en alles vragen wat je nog mist of wenst. Waarom niet gaan voor een nieuw, luxer servies of juist die mooie woonaccessoires waar je van droomde!

Cadeautafel

Online cadeaulijst opties

Bij vele cadeauwinkels in Nederland kun je nog een lijst maken op locatie maar er zijn ook online mogelijkheden om een trouwlijst te maken en delen;

PluQ
Leuk en origineel; je maakt een pagina aan waarbij je jouw cadeauwensen kan verzamelen;  je voegt alles zelf toe. Dus je geeft bij je gasten aan dat je geld wilt hebben en waar je het aan wil uitgeven bijvoorbeeld; vliegtickets, goede doelen, uitjes maar je kunt ook foto’s uploaden van producten die je wil hebben uploaden. Jouw gasten kiezen een onderwerp (reis, uitje, etc) en het bedrag dat zij willen geven als cadeau. Dit geld wordt door PluQ verzameld en zo hoef je geen cashgeld op je feest te bewaren. Bij PluQ kunnen ze je ook helpen met jouw huwelijksreis van dit geld samen te stellen. Jouw gasten geven hiermee een plu(q)kje cadeau voor jullie grote reis.

Pluq

Marlie & Felice
In deze webwinkel staan allerlei mooie producten voor in de keuken, op de eettafel en in de woonkamer. In de webwinkel kies je jouw favorieten producten die je opslaat op je bruidslijst en vervolgens deelt met je gasten. De gasten komen in een omgeving waar alleen jouw gekozen producten staan. Die kunnen ze kopen, betalen met Ideal en de winkel Marlie & Felice zorgt dat alles in de juiste aantallen, mooi ingepakt op de grote dag op locatie bezorgd is. Tussen al deze leuke en luxe merken staat vast iets naar smaak en hier slaag je zeker.

Cadeaulijst

Een andere optie is natuurlijk gewoon een lijstje aan te maken op de bekende lijstjes websites. Daar kun je allerlei cadeaus vanuit verschillende webshops in toevoegen en delen met je gasten. Is makkelijk in gebruik maar je wordt niet geïnspireerd voor mooie cadeaus.

Ik zou zelf wel weten waar ik mij zou registeren voor een wensenlijst. Schitterende nieuwe wijn- en champagneglazen zullen niet misstaan in mijn kast en een huwelijksreis plannen lijkt mij ook erg leuk!

Nu nog maar even afwachten of die man van mij een keer op z’n knieën gaat 😉

Liefs Bep

P.S. Meer over trouwen? Lees hier waarom vrouwen willen trouwen.

No Comments

Leave a Comment