Koningsdag oranje producten

Koningsdag komt er weer aan, de kleur oranje staat centraal

Wij Hollanders slaan het liefst geen feestje over en al helemaal niet die van onze eigen Koning Willem Alexander. Heel Holland kleurt massaal oranje op deze dag, en dat is een feest!

Oranje

Als Nederland geassocieerd wordt met een kleur, dan is het oranje. Of het nu gaat om het nationale voetbalelftal of klompen in de nationale kleur. Aan de oorsprong van de oranje gekte ligt Willem van Oranje (1533-1584), die in de zestiende eeuw de Nederlandse onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje leidde. De titel ‘van Oranje’ kreeg Willem omdat hij op elfjarige leeftijd het Franse prinsdom Orange had geërfd van zijn neef René van Chalon. Oranje is de kleur van het koningshuis en daarom trekken veel mensen tijdens Koningsdag deze vrolijke kleur aan.

Koningsdag
Tijdens Koningsdag trekken we oranje kleding aan, pakken we onze oranje bril erbij en drink jij misschien wel uit een Koningshuis mok? Heb jij oranje kleding in je kast? Dan trek je deze aan. We kunnen het met zijn allen zo gek niet bedenken of we doen het. Naast kleding is oranje ook een kleur die we in het dagelijks leven terug zien in spullen zoals koffiemokken, tassen, banken of kaarsjes.

Daarom hebben wij hieronder speciaal voor jou leuke oranje artikelen op een rijtje gezet. Wat vind jij van de leuke oranje zonnebrillen? De zonnebrillen zijn ook te gebruiken voor leuke festivals en een mooie zomervakantie.

 

Koningsdag

 

Oranje bij VTWonen

Oranje bij Leukebril.nu 

Oranje bij Wehkamp

Oranje bij Marlie en Felice

 

Liefs Bep

No Comments

Leave a Comment