Herman tegen de rest

Herman Tegen De Rest

Herman den Blijker gaat verrassende culinaire competitie aan in ‘Herman Tegen De Rest’.

Recepten

Een heerlijk recept op tafel toveren. Daar draait een chef-kok zijn hand niet voor om. Maar voor het nieuwe RTL-4 programma ‘Herman Tegen De Rest’ gaat de uitdaging een stuk verder. Chef-kok Herman den Blijker vertrekt wekelijks naar het buitenland. Hier gaat hij een rechtstreeks duel aan tegen zijn Nederlandse collega-chefs. De Opdracht is om een karakteristiek, lokaal gerecht van een beroemde lokale chef, zo precies mogelijk na te maken. Zonder recept. Vanaf vanavond, 29 januari, is te zien of het de chefs de cuisine lukt de juiste ingrediënten te vinden en het recept haarfijn te evenaren.

Verrassing

Voor Herman is het wekelijks een complete verrassing naar welk land hij reist. Wat de lokale eetgewoontes zijn. Maar ook wie zijn tegenstander is en welk gerecht hij voorgeschoteld krijgt. Herman en zijn opponent mogen de gerechten bekijken, ruiken en proeven. Wanneer zij denken te weten hoe het gerecht in elkaar steekt, gaan zij afzonderlijk van elkaar op pas om de ingrediënten te bemachtigen en het recept te bereiden.

Landen en concurrenten

Den Blijker ontmoet in deze spiksplinternieuwe serie onder andere zijn collega-concurrent Alain Caron in het prachtige IJsland. Hier krijgen zij Lamb Ribs, Cod Wings en Love Balls voorgeschoteld krijgen. In Schotland staat hij recht tegenover gastchef Maaike Dogan. De eerste vrouw die het aandurfde om als jong meisje in zijn keuken de kneepjes van het vak te leren. Hij neemt het tegen haar op in een rechtstreeks duel om de beste Haggis op tafel te toveren. In Lissabon is het de beurt aan Nigel van der Horst, de chef met lef, en staat de vissoep van Michelin sterrenchef Miquel op het menu. In Tel Aviv worden Londen Loy en Herman uitgedaagd om het geheime ingrediënt in de lokale steak tartare te ontdekken en in Zwitseland staat gastchef Jermain de Rozario voor Hermans neus.

Wanneer hun creatie klaar is, gaan de chef-koks huiswaarts en worden hun kookkunsten door een jury, die het originele gerecht als geen ander kent, beoordeeld. Eenmaal terug in Nederland kijken Herman en zijn collega-chef de beelden onder het genot van een hapje en een drankje terug én geven zij elkaar het nodige commentaar. Aan het eind wordt duidelijk, wie als winnaar uit de bus komt. De laatste chefs tegen wie Herman het op zal nemen en de landen die zijn bezoeken, worden later bekend gemaakt, zodat alles voor Herman een verrassing blijft tot aan de opnames.

Kijk vanavond om 21.30 naar ‘Herman Tegen De Rest’.

No Comments

Leave a Comment