Gure wind, warme chai

Chai Thee

De zomer maakt plaats voor het najaar, dikke truien, oranje bladeren en een frisse wind. Het betekent ook dat het weer tijd is voor het warme drankje waar iedereen zich op verheugt: de chai thee. Teastreet helpt jou op te warmen in de koude dagen met deze pittige Indiase kruidenthee.

Een gouden tip: de lekkerste chai-latte maak je zelf. Voeg opgeklopte warme melk toe aan je favoriete chai thee en creëer een heerlijke chai-latte. Deze unieke smaakcombinatie is zeker het proberen waard.

Het ideale najaarsdrankje

De basis van dit bijzondere drankje bestaat uit thee gecombineerd met kruiden en specerijen, zoals kaneel, abrikoos of gember. Deze drank kent zijn herkomst uit India, waar het ook wel de Masala Chai wordt genoemd. Iedere Masala Chai verkoper uit het land heeft zo zijn eigen recept en zal deze ook niet openbaar maken.

Teastreet biedt verschillende chai thee blends aan op basis van zwarte, groene, rooibos of kruiden thee. Ontdek bijvoorbeeld de ‘Spice Girl Chai’of de ‘Creamy Choc Chai Natural’. Drink de chai thee puur of als chai-latte. Welke blend is jouw favoriet?

Recept chai-latte

  • Kies een Teastreet chai thee.
  • Laat 1 maatlepel (perfect teaspoon) chai thee trekkin in ongeveer 125 ml kokend water. ( De juiste watertemperatuur en de trektijd van de thee, staat vermeld op de achterzijde van de theeverpakking.)
  • Schenk 125 ml (opgeklopte) warme melk bij de chai.
  • Voeg eventueel een beetje honing toe.
  • De chai-latte is klaar. Geniet!

No Comments

Leave a Comment