Geroosterde kikkererwten
Als je eenmaal de 40 bent gepasseerd vliegen de kilootjes er ook veel sneller aan. Of ben ik de enige die hier last van heeft? Daarom ben ik altijd op zoek naar gezonde snacks. Het is helemaal fijn als deze gezonde snacks ook makkelijk te maken zijn. Niet iedereen is een keukenprinses zullen we maar zeggen. Ik kwam dit gerechtje tegen en eerlijk? Ik ben helemaal niet zo dol op kikkererwten, maar deze moet je echt proberen!
Door de kikkererwten te roosteren worden ze heerlijk knapperig en dit zorgt voor een lekkere bite! Onderstaand recept met paprikapoeder worden ook wel de gezondere variant van tijgernootjes genoemd. Benieuwd?
Zo maak je de geroosterde kikkererwten:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Neem een blik met 800 g kikkererwten, laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet
- Neem een bakplaat met bakpapier
- Meng de kikkererwten met wat olie en paprikapoeder (om de smaak van een tijgernootje te krijgen!)
- Verdeel de kikkererwten over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 50 min. in het midden van de oven.
- Schep elke 10 min. om.
- Haal de kikkererwten uit de oven, en laat ze afkoelen.
- Eet smakelijk!
Deze lekkere snack is ook heerlijk bij een borrel of als snack op verjaardag. Je kunt hiermee gemakkelijk je borrelnootjes vervangen.
Wilt u nog meer recepten bekijken op de blog? Klik dan hier voor meer!
Liefs Bep
No Comments