Geroosterde paprika met feta

Ben jij ook een paprika fan?

Met paprika kun je echt super veel lekkere gerechten maken. Je kan ze vullen, gebruiken in pasta’s of een lekker smeersel voor op je stokbrood van maken. Wat dacht je van een soepje? Vandaag hebben we geroosterde paprika met feta voor je klaar staan. Iedereen kan dit maken. Lees goed wat je nodig hebt en hoe je het maakt. Succes!

paprika

Wat heb je nodig?

– 3 oranje paprika’s
– olijfolie
– 160 g kerstomaten
– 6 bruine ansjovisjes (naar keuze)
– 2 teentjes knoflook
– 100g fetakaas
– 9 zwarte olijven met pit
– enkele blaadjes basilicum
– peper en zout

Zo maak je de geroosterde paprika met feta

  1. Als eerst verwarm je de oven voor op 220°C.
  2. Halveerde paprika’s en verwijder de witte vliezen en zaadjes. Snij de knoflook in fijne schijfjes, snij de feta in blokjes, halveer de olijven en snij, indien gewenst, de ansjovisjes in de lengte door de helft.
  3. Wrijf de paprika’s in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de paprika’s op een platte ovenplaat en rooster 10 minutenin de oven
  4. Haal de paprika’s uit de oven en vul met kerstomaten, schijfjes knoflook, olijven, feta en de in stukjes gescheurdebasilicum. Leg twee ansjovisjes bovenop elke peper en besprenkel met olijfolie.
  5. Plaats de paprika’s in de oven en rooster 10-15 minuten of tot de feta gebruind is en de tomaten beginnen te barsten.

Dat valt best mee toch? Binnen een handomdraai heb jij deze lekkere paprika’s op tafel.

Wil je nog meer lekkere recepten of food tips? Klik dan even hier om naar onze WIJ ETEN pagina te gaan.

Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Comment