Freasy keuken

Freasy bezorgt..

Freasy bezorgt heerlijke, gezonde en verantwoorde gerechten diepgevroren tot aan de deur.

Bij Freasy krijg je geen machinaal fabrieksvoer, maar maaltijden die in kleine hoeveelheden in eigen keuken zijn gemaakt en bevroren worden thuisbezorgd. Elk gerecht is door chef en foodie Marlot de Jonge met zorg en liefde samengesteld, zodat ze na een retourtje vriezer volledig tot hun recht komen. Even in de magnetron en klaar, te bestellen via de website en afgeleverd door PostNL. Makkelijke, gezond, lekker en verantwoord. 

Freasy keuken

Eigen handtekening

Freasy levert ingevroren maaltijden voor mensen die grip willen hebben op wat ze eten en bewuster proberen te leven. In elk gerecht dat je bij freasy bestelt zit Marlots eigen handtekening, in elk pannetje heeft ze persoonlijk geroerd. Haar maaltijden zijn speciaal gemaakt om in te kunnen vriezen: in hoeverre het eten gegaard is, de keuze van ingrediënten en het gebruik van de juiste apparatuur. Daar is lang mee geëxperimenteerd. De gerechten zijn zo afgestemd dat aan het eind van de rit de beste kwaliteit op tafel staat, zonder extra toevoegingen, zoals je zelf kunst koken. Door de speciale manier van garen en invriezen behoudt elk gerecht na het opwarmen in de magnetron de beste kwaliteit.

Klaarmaken van freasy gerechten

Slow freeze vs fast freeze

Een reguliere koelkast is niet per se ongeschikt voor het lang goedhouden van maaltijden. Maa na een retourtje vriezer komt de maaltijd niet altijd tot zijn recht. Bij freasy is goed nagedacht over elk aspect van de maaltijd, zodat na het ontdooien dezelfde kwaliteit wordt behouden. Zo maakt freasy gebruik van het zogenaamde ‘fast freeze’: het gerecht wordt vers bereid en meteen in speciale, afbreekbare bakjes van rietsuiker in de shockvriezer gezet. Deze koelt de gerechten heel snel voorbij het nulpunt waardoor de structuur onaangetast blijft. zo wordt het gerecht als het ware op pauze gezet, totdat je het opwarmt en consumeert. Voordeel: je kunt het gerecht wel tien weken bewaren en de kwaliteit blijft nagenoeg constant.

Freasy voorraad

Duurzaam en verantwoord

Naast verantwoord invriezen zijn goede kwaliteit en kennis van herkomst van de producten van freasy erg belangrijk. Het vlees komt van De Groene Weg, de vis van Schmidt Zeevis. Waar mogelijk zijn de producten afkomstig van lokale ondernemers en zijn het vlees en de zuivel standaard biologisch. Duurzaamheid staat voorop: alle gebruikte verpakkingen zijn van rietsuiker en nergens komt plastic aan te pas. Daarnaast is elk bakje niet alleen gelabeld met de ingrediënten, maar ook met de hoeveelheid calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten per gerecht, zodat je precies weet wat je eet. In de webshop kun je tevens ingrediënten wegfilteren die je niet wilt, zoals gluten, vlees of geraffineerde suikers. Het assortiment van freasy wordt telkens uitgebreid om de keuze zo inclusief en compleet mogelijk te maken voor iedereen.

Bezorgen aan de deur

Klantvriendelijkheid, persoonlijke aandacht en service staan bij freasy hoog in het vaandel. De gerechten zijn te bestellen via de overzichtelijke website, waar het hele proces van elk gerecht uitgebreid wordt beschreven. Via de website bestel je minimaal vier gerechten vooruit die diepgevroren aan huis worden bezorgd. De freasy-pakketten worden door PostNL gebracht tijdens een zelfgekozen dag- of avondlevering. Ook kun je het pakket afhalen bij een PostNL – locatie. De maaltijden worden in speciale EPS (piepschuim) dozen verpakt met een flinke schep droogijs. De binnenkant van de dood blijft droog en minimaal 36 uur ver onder nul, als een soort mini-vriezer. Tegen de tijd dat je pakketje aankomt is het droogijs verdampt, maar zijn de maaltijden nog goed bevroren. De dood kun je gratis retourneren, zodat freasy hem kan hergebruiken.

Freasy inpakken

Algemeen

Chef Marlot de Jonge houdt van koken én van lekker eten. Maar na een lange dag eten bereiden voor anderen, kwam het er niet altijd van om thuis voor zichzelf nog iets klaar te maken. Nadat ze vrijwel elke thuisbezorgservice had geprobeerd, werd het al snel duidelijk: er kleefden een aantal nadelen aan de bezorgde gerechten. Gerechten waren te duur, te ongezond of lieten te lang op zich wachten. Waarom niet zelf gezonde en verantwoorde gerechten bereiden en invriezen zodat je altijd een verse maaltijd in huis hebt? Zo ontstond ruim een jaar geleden het idee voor freasy: kant-en-klare maaltijden, met zorg samengesteld en shock-bevroren, en op je bord wanneer jij dat wilt. En voor het gemak door PostNL vriesgekoeld aan huis bezorgd. Alle gerechten van freasy zijn met zorg samengesteld en bereid bij Food Union: een keuken met flexplekken voor bedrijven in de voedselindustrie.

Bestel hier online → https://freasy.nl/ 

No Comments

Leave a Comment