Daghap, Amsterdam

Culinaire hoogstandjes toegankelijk voor iedereen bij Restaurant Daghap

Na twee volledig uitverkochte try-outs openen Benten Wijnen en Joost Aartsen Restaurant Daghap voor het grote publiek. Twee ondernemende vrienden die niets willen verdienen maar liever een top avond organiseren voor iedereen die van lekker eten houdt. 

Concept

Het concept is simpel. Een goed bord eten voor €10,-. Iedere maandag is er een nieuwe chef verantwoordelijk voor het bereiden van de hap van de dag. De koks, die van drie-sterrenzaken of kleine eethuisjes kunnen komen, hebben de volledige creatieve vrijheid. De enige voorwaarden zijn: mega lekker en meestal vega.

Culinair uiteten voor een tientje

Reserveren

Opvallend is de manier van reserveren. Door een tikkie te betalen via social media van het restaurant kun je je verzekeren van je plek aan tafel, bij betaling heb je dus gereserveerd. Dat mensen hier wel klaar voor zijn blijkt wel uit het feit dat iedere editie tot nu toe binnen een paar uur is uitverkocht.

Joost: “Vaak wordt mij gevraagd waar we moeten eten. Als het kan eet ik zo lekker mogelijk terwijl voor sommigen de prijs doorslaggevend is. Het liefst eet ik met zo veel mogelijk vrienden dus wilde ik een restaurant beginnen dat voor iedereen toegankelijk is en waar we iedere week terecht konden.”

Benten: “Ik ben altijd erg gecharmeerd van restaurant (of in het buitenland vaak foodtrucks) die één gerecht verkopen en dat heel goed doen. Een ramen soepje, een broodje kip of een bordje rijst. Naast dat ze vaak zeer betaalbaar zijn gaat alle aandacht naar dat ene gerecht en dat proef je!”

Daghap gerechten, Amsterdam

Openingstijden

Restaurant Daghap is in deze fase alleen op maandag open maar omdat de tikkies van de eersten avonden zo snel gingen wordt er al gekeken om meer dagen in de week open te gaan. Aanvragen van bedrijven en grote groepen of we niet een speciale Daghap voor hun willen organiseren komen ook steeds meer. Alles ligt  nog open en de culinaire liefhebbers gaan zeker nog even door met dit avontuur!

No Comments

Leave a Comment