Kinderzonnebrillen Leuk Bril

Alles over kinderzonnebrillen

Deze week is de lente weer in aantocht. Maar ook is de vakantie bijna aangebroken om op wintersport te gaan. Weer heerlijk genieten van de zon met een goede zonnebril op. Maar denkt u ondertussen ook aan de ogen van u kind? Kinderogen zijn namelijk extra kwetsbaar voor uv-straling.

Dit komt omdat de pupillen van een kind groter zijn en de lenzen minder beschermend pigment bevatten. Omdat kinderen ook nog eens vaker buiten zijn dan volwassenen, zijn ze vaak voor hun 18e levensjaar al blootgesteld aan 50% van de uv-straling van hun hele leven.

Een zonnebril is belangrijk voor kinderen!

In het dagelijks leven hebben kinderen dus al een zonnebril nodig. Maar in de bergen en tijdens de wintersport is het helemaal belangrijk om kinderogen te beschermen. Uv-straling is in de bergen intenser en door de sneeuw wordt het licht ook nog eens weerkaatst.

Waar moet een goede kinderzonnebril aan voldoen?

Als je een goede zonnebril voor je kind zoekt, zorg dan dat deze voldoet aan onderstaande eisen:

  • De bril moet 100% UV bescherming bieden.
  • Zorg dat de zonnebril goed past. Dit betekend dat er geen zonlicht langs de randen van de bril mag komen.
  • CE markering op de bril geeft aan in welke categorie de zonnebril valt. De CE markering loopt van categorie 0 tot en met 4. Een bril in categorie 3 biedt voldoende bescherming aan kinderogen.

Wanneer een zonnebril aan deze eisen voldoet, heb je een goede zonnebril gevonden.

Vind hier snel de juiste zonnebril voor u kind:

 

No Comments

Leave a Comment