Alessi

Alessi, Italiaans design in uw keuken

Wellicht heeft u de producten van Alessi al eens gezien. Waarschijnlijk zijn de meest bekende en populaire designs de Anna G. kurkentrekkers van Alessandro en de Graves theepotten en fluitketels. Maar het beroemde Italiaanse merk heeft nog veel meer collecties en dat is best indrukwekkend om eens onder de loep te nemen.

Alessi Graves & Anna G.

Alessi Graves & Anna G.

Een stukje geschiedenis…

In de jaren 20 begon Giovanni Alessi met het ontwerpen van huishoudelijke producten in Italië. Meneer Alessi hield echter van kwaliteit en verfijnd vakmanschap en met zijn liefde voor koper, chroom en verzilverd nikkel stonden de Alessi producten al snel bekend als fraaie vakkundige designs. In de jaren 30 kwam Carlo, de zoon van Giovanni bij het bedrijf en maakte de meeste ontwerpen tot 1945. In de jaren 50 ging het bedrijf van de zachte metalen over naar roestvrijstalen materialen en in de decennia erna werden er steeds meer toegevoegd (hout, glas, kunststof).

Alessi RVS

Alessi RVS

Vandaag…

Alessi heeft tegenwoordig samenwerkingen met allerlei artiesten en designers waardoor de collecties zo uitgebreid en divers zijn. Alle lijnen zijn daardoor heel anders, maar toch kan je er “Alessi” in herkennen en stralen ze dat ook uit. De producten zien er vaak bijzonder uit, en het is ook niet altijd meteen herkenbaar waar het zich voor dient. Het zijn daardoor unieke designs die zeker in de keuken of op de keukentafel een echte eyecatcher zijn. Naast de vele RVS producten zijn er ook veel kunststof artikelen in gezellige kleuren met allemaal een handige of grappige functie voor in de keuken, op tafel, woonkamer of voor uw huisdieren.

Alessi

Een paar collecties

Er komt nog regelmatig een nieuwe lijn uit. Zoals afgelopen jaar de ‘Circus’ collectie. Deze bestaat uit trommels, voorraadpotten en schalen in circuskleuren. Wat zijn circuskleuren denk je dan misschien? Kijk maar naar de foto’s, ze roepen echt het circusgevoel bij je op.

Alessi Circus

Alessi Circus collectie

Ook brengt Alessi ieder jaar een collectie Kerstballen uit. Dit is ieder jaar weer een collectie gezelligheid waar ik blij van wordt! Ik ben benieuwd hoe de Kerstballen collectie van 2018 eruit zal zien. Jij ook? Laat het weten in de reacties hieronder dan kunnen wij je informeren tzt.

Alessi Kerstballen

Diverse Alessi

Diverse Alessi producten

Hou je niet van RVS? Dan is het leuk om een kijkje te nemen bij kunststof artikelen. Zoals je op de foto hierboven ziet, zijn het kleurrijke producten waardoor je verrast wordt! En dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment; de boot is een botervloot met een mesje, het konijntje in de hoed, is een tandenstoker houder. De plant in de pot is een wcborstel. Draai je de hoed van de Mandarin om dan heb je een citruspers en het poppetje met lepel is een eierdop. Zo zijn er ook nog hele leuke sets voor je huisdieren.

Alessi Lula Lupita

Alessi Lula & Lupita

Ik ben onder de indruk van het merk. Ik zou niet perse alles willen neerzetten in huis, maar er zitten absoluut lijnen tussen die ik graag zou willen hebben. Het is fraai bedacht, en veel keukenartikelen zijn echt heel handig én het is bovendien nog mooi om naar te kijken ook. Al is het niet voor je eigen keuken, dan is het altijd handig om te onthouden als cadeautip voor een ander!

Liefs Bep

No Comments

Leave a Comment