Wist je dat je niet alleen opvliegers krijgt van de overgang?

Opvliegers, hartkloppingen, het warm krijgen en onder andere rood worden. Het hoort er allemaal bij zodra je in de overgangsfase terecht komt. Maar wist je dat je niet alleen met de overgang last kan krijgen van opvliegers?

 

De oorzaken

Overgewicht is ook een boosdoener voor opvliegers. Door overgewicht kan je metabolisme door de war geschopt worden. Wat kun je hier aan doen? Eigenlijk simpel, gezonder leven. Dus gezond eten en sporten.

Ook stress en angst kunnen opvliegers veroorzaken. Door de paniek die er ontstaat kan stress en angst een lichamelijke reactie uitlokken. Wat kun je hier aan doen? Let erop dat je goed ademhaalt. Dit kun je het beste als je aan Yoga doet of  door te mediteren. Je wordt dan sneller weer rustig. Misschien toch een idee om eens een yoga maat te kopen en gewoon naar dat yoga lesje bij de sportschool om de hoek te gaan.

Wist je dat je je slaapkamer ook nooit te warm moet maken? Een te warme kamer slaapt sowieso niet lekker, maar ’s nachts varieert je lichaamstemperatuur. Zwetend wakker worden is echt niet lekker. Dit kun je voorkomen. Overkomt dit je regelmatig? Zorg dan dat het rooster in je slaapkamer open staat of doe voor het slapen gaan je raam een stukje open. Frisse lucht is sowieso altijd goed.

Ook van medicijnen kun je opvliegers krijgen, en wat dacht je van een goede griep? Als je allergisch of gevoelig bent voor een bepaald product kan ook dit voor een opvlieger zorgen. Bizar hé? Alcohol en cafeïne zijn twee veelvoorkomende triggers, maar ook bij andere voedingsmiddelen komt het voor. Wat kun je hieraan doen? Denk jij dat het door een product komt? Houd bij wat je eet, dan kun je er zelf achter komen.

Zie het positief. Die opvliegers kunnen wij vrouwen aan! Pak je Yoga mat, houd je eetpatroon een beetje bij en lees je bijsluiter goed van je medicijnen indien je die slikt. Zorg voor een frisse wind door je huis door af en toe het raam open te zetten en laat stress en angst buiten de deur.

Heb jij nog tips? Laat het weten in een comment hieronder.

Liefs Bep

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *