Leuke originele planten

Planten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het ziet er heerlijk fris uit in huis, is goed voor onze gezondheid en de keuze is enorm. Ken jij deze leuke planten met leuke namen al? In dit artikel focus ik mij op een aantal planten met een groente of fruit naam.

Pannenkoekenplant

Heb jij wel eens van de pannenkoekenplant gehoord? In het ‘echt’ heet de pannenkoekenplant Pilea Peperomioides. De reden hiervoor is vanzelfsprekend (blaadjes in de vorm van pannenkoekjes). De plant is momenteel erg populair, want op vele pinterest en instagram foto’s kom je hem tegen. Dit plantje heeft 1 a 2x in de week water nodig. Daarnaast houdt hij ervan om in goed doorlaatbare grond te wonen. Let op dat je hem wel in een goede pot plant.

De ananasplant

Deze leuke plant heeft zijn naam te danken aan de kleine ananas die midden in de plant omhoog groeit. Misschien is hij je ook wel bekend als snurkplant. Er wordt gezegd dat je deze plant op je slaapkamer moet zetten om minder last te hebben van snurken. Natuurlijk is deze plant sowieso al een leuke eyecatcher om in je slaapkamer te zetten. Voor botanisten is de ananasplant bijzonder omdat die ’s nachts zuurstof afgeeft in plaats van overdag. Geef eens per week een beetje water via het hart van de plant. Dit mag ook met de plantenspuit gebeuren, de ananasplant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Wist je dat de ananas ook eetbaar is? Met een ananas uit de winkel kun je ook zelf een plant poten. Één nadeel; als de plant is uitgebloeid sterft hij af. Je kunt hem nog wel gebruiken, door de oude top te verwijderen en de nieuwe jonge blaadjes aan de onderkant van de plant te poten in een nieuwe pot, krijg je vanzelf weer een nieuwe plant. Dit kan wel even duren.

De erwtenplant

De Senecio Rowleyanus, in het Engels de ‘String of Pearls’ maar bij ons beter bekend als de erwtenplant. Ook hier kun je direct zien waarom hij erwtenplant genoemd word. De “erwtjes” hangen er gezellig bij en altijd fijn; dit hangende plantje heeft weinig zorg nodig.

Al deze planten zijn een originele en gezellige aanwinst voor je woonkamer, keuken of slaapkamer. Keep it green!

 

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest.

 

Liefs Bep

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *